In Blog

Wat doet een streng dieet met je lichaam?

  • Als er te weinig voeding binnenkomt, neemt je lichaam maatregelen. Je lichaam blijft om eten en drinken vragen. Als je een hele tijd niets neemt, houdt je lichaam op met vragen en geeft letterlijk de moed op. Dit heeft vaak tot het gevolg dan men denkt geen honger te hebben en maaltijden overslaat.
  • Je stofwisseling vertraagt door verminderde schildklierwerking;
  • Je lichaam gaat in de overlevingsstand. Er wordt zoveel mogelijk vet vastgehouden voor toekomstige schaarse perioden;
  • Je spiermassa wordt afgebroken (spieren bevatten veel vocht, dus snel gewichtsverlies);
  • Hoe vaker, langer en strenger je “op dieet” bent geweest, hoe groter de effecten op de stofwisseling en je schildklierwerking;
  • Kans op jojoën neemt toe. Het afvallen wordt steeds lastiger en je komt na de lijn periode meer en sneller aan dan dat je wilt;
  • Je kunt je slechter concentreren. Je hebt hier letterlijk de energie niet meer voor;
  • Je humeur verslechterd;
  • “Verboden voedingsmiddelen”: Omdat je niet alles mag eten, is het op lange termijn niet vol te houden,
  • Je eetgedrag is niet veranderd en je vervalt dus snel in je oude eetpatroon.

Wat als je jaren verschillende strenge “jojo” diëten hebt gevolgd, kun je dan ooit nog een ideaal of gezond gewicht bereiken? Het antwoord is ja, maar hoe lang het duurt voordat je lichaam hersteld, verschilt per persoon. 

Waarom volgt iedereen dan een jojo dieet, als het zo slecht is?

Helaas is er geen officieel keurmerk voor diëten, dieet producten (shakes, poeders, repen) en dieet boeken (koolhydraten arm, low calorie). Iedereen mag een boek schrijven en van alles beloven, maar een officieel dieet mag alleen door een diëtist voorgeschreven worden. 

De helft van alle Nederlanders heeft overgewicht en iedereen die wil afvallen, wil graag zo snel mogelijk gewicht verliezen en gaat daarom vaak mee in de hype van een dieet. We hopen met z’n allen dat het deze keer wel lukt om ons ideale gewicht te behalen en te behouden.

Natuurlijk val je al, wanneer je een jojo dieet volgt, maar volhouden is vaak zo lastig. Hoe mooi ook de beloftes zijn, check ook eens hoeveel mensen het niet hebben volgehouden of weer opnieuw begonnen zijn met poging nummer xxx.

Geen mooie beloftes, maar gewoon gezond eten en meer bewegen:

Gezond en blijvend gewicht verliezen gaat helaas niet binnen 1 maand. Het lijkt wellicht moeilijk of vreselijk saai, maar wil je je ideale gewicht bereiken en behouden, dan zul je toch echt gezonder moeten gaan eten en je leefstijl aanpassen.

Het aanpassen van je eetpatroon en leefstijl is uiteindelijk voor iedereen mogelijk. Je moet er alleen wat meer geduld voor hebben en het vergt op het begin wat meer aandacht, planning en discipline.

Gedragsverandering duurt minimaal 12 weken en daarna zul je merken dat je automatisch gezondere keuzes maakt, je fitter voelt en beter naar je lichaam luistert. 

Stop met lijnen en geniet!

Wil jij op een natuurlijke en gezonde manier je leefstijl veranderen en afvallen, meld je dan aan voor mijn online voedings- en leefstijl programma.

Het is geen dieet, maar een gezonde leefstijl gebaseerd op de richtlijnen gezonde voeding. 

Aanmelden kan via: www.naturallybycynthia.nl/product/8-weken/