In Blog

In dit artikel leg ik uit waarom jij steeds dikker wordt, wat jij eraan kan doen en hoe jij voorkomt dat je dikker wordt.

De porties worden steeds groter.

Het eten en drinken wat wij kopen in de supermarkt en bestellen in een fastfood restaurant is de afgelopen 40 jaar qua portie grote verdubbeld. 

De porties zijn met name vergroot van “ongezonde en niet voedzame” producten. 

We stellen onze normen steeds bij.

Een gezonde BMI was in de jaren 70 (van de vorige eeuw) tussen de 18,5 en 22.

De afgelopen jaren is dit opgerekt naar een BMI van 25.

Alles is bewerkt en kant-en klaar.

Loop een supermarkt binnen en je ziet alleen nog maar half fabrikaten, kant- en klare maaltijden (zoals soepen, salades, “stoom”maaltijden, voor gekruid vlees en vis) en de schappen voor kant- en klare vega producten worden ook steeds groter. 

Alles wat kant- en klaar is, bevat teveel zout, teveel vet, teveel suiker en zit boordevol toevoegingen (om het goed te houden en smaakversterkers). 

Kant- en klaar, voedt niet en zorgt ervoor dat je snel weer honger hebt. Kant- en klaar producten bevatten koolhydraten die je NIET moet eten.

Wat is gezonde voeding? 

Veel mensen zijn de weg kwijt door de hoeveelheid diëten die ze zien of hebben gevolgd en weten niet meer wat normale voeding is en wat gezond is. De een zegt dat je geen koolhydraten meer mag eten, de ander zegt dat je moet vasten en de dieet boeken zijn niet meer aan te slepen. 

Ook de marketing van producten geven ons een verkeerde indruk. Minder suiker, vezelrijk, light, authentiek bereid zijn termen die wij blindelings geloven. Er is geen wetgeving die verbiedt dat zulke termen gebruikt mogen worden en iedereen kan (zonder hiervoor een opleiding gevolgd te hebben) een boek schrijven met slanke (afval) recepten. 

Gezond eten is duurder.

Opvallend is ook, dat groente en fruit en verse producten vele malen duurder zijn dat “ongezonde en kant- en klare” producten. Verse producten zijn ook minder vaak in de aanbieding.

Hoe zorg jij ervoor dat je afvalt en blijvend je ideale gewicht bereikt?

Stop met kant- en klare producten

Lees goed de etiketten en kies bewust

Eet dagelijks 2 stuks fruit en minimaal 350 gram groente

Drink 1,5 tot 2 liter water per dag

Eet dagelijks voldoende vezels (volkorenbrood, volkoren rijst, volkoren pasta, aardappelen, peulvruchten, groente en fruit)

Eet voldoende eiwitten

Eet voedzame en vermijd alles waar teveel verzadigd vet, teveel zout en suiker inzit staan. 

Het aller belangrijkste: EET VOLDOENDE!!

Wanneer jij voldoende eet, dan heb je geen honger, krijgt je lichaam de juiste energie binnen en val je af. Wij zijn allemaal anders en hebben allemaal een andere energie (calorie) behoeft. Dat is ook de reden dat een standaard dieet niet blijvend werkt. 

Meer weten over snel gezond afvallen

Voedzaam betekent niet dat je nooit meer mag snoepen of iets ongezonds mag eten of drinken.

Slanker worden, snel buikvet verliezen en nooit meer aankomen, doe je door stap voor stap je leefstijl aan te passen. 

Het aanpassen van je leefstijl lijkt moeilijk, maar ik weet uit eigen ervaring, dat dit simpel is. Het is gewoon een kwestie van doen en beginnen. 

Heb jij hulp nodig met beginnen en volhouden, meld je dan aan voor mijn unieke en persoonlijke online leefstijl programma. Ik leer jou hoe je blijvend je ideale gewicht bereikt en toch dagelijks geniet van lekker eten en drinken.

Nooit meer lijnen of een dieet volgen

Word ook een expert en bereik je ideale gewicht met de weekmenu’s op maat