In Blog

Doordat we steeds minder bewegen, takelen we sneller af. We worden dikker, ontwikkelen minder spieren, krijgen brozere botten en de kans op welvaart ziektes neemt toe.

Voel jij je soms ook zo oud, futloos en moe? Niet getreurd, met deze tips kun jij je weer jaren jonger voelen.

Meer bewegen:

  • Voor je lichaam is het belangrijker dat je elke dag beweegt, dan dat je soms sport. Het is dus beter om vijf dagen per week een halfuur te wandelen dan drie dagen per week naar de sportschool te gaan.
  • Heb je een zittend beroep, ga dan af en toe (liefst ieder uur) staan en lopen. 
  • Pak wat vaker de fiets of neem wat vaker de trap.

Heb je last van een buikje?

Velen van ons vinden het heel normaal dat wanneer je ouder wordt, je een buikje krijgt. Maar een buikje op later leeftijd is helemaal niet zo normaal en gezond! Mensen met een buikje hebben meer kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Eén miljoen mensen in Nederland heeft diabetes en de helft van alle Nederlanders heeft last van overgewicht. Hart- en vaatziekten en diabetes type 2 krijg je dus niet door ouderdom, maar door je leefstijl. Nog een belangrijke reden om meer te bewegen en gezonder te gaan eten. 

Ik neem wel een pilletje!

Veel mensen slikken pilletjes tegen botontkalking of hoge bloeddruk. De huisarts schrijft ze vaak maar al te graag voor, maar hebben ze die pillen ook nodig als ze meer gaan bewegen en gezonder gaan eten?

Het is bekend dat beweging impact op je botten heeft en zeker belangrijk is als je botontkalking hebt. Bewegen versterkt je botten, ongeacht je leeftijd. Vanaf je dertigste neemt de sterkte van je botten af en verminderd ook je spiermassa. Door te bewegen, kun je deze afname (aftakeling) verminderen. Door te bewegen worden je longen en je hart sterker en de kans op dementie en depressie wordt kleiner.

Liever lui dan moe

Van kinds af aan, hebben we geleerd om stil te zitten. Waarom zouden we nu dan ineens gaan bewegen? Door meer te bewegen, krijg je meer energie, kun je je beter concentreren, slaap je beter en presteer je beter (op het werk of op school).

Het maakt niet zoveel uit wat je doet, als je maar gaat bewegen. Zoek een maatje als je het niet leuk vind om iets in je eentje te ondernemen. Het is nog gezellig ook en je houdt het beter vol. Door meer te bewegen krijg je niet alleen meer conditie, maar val je ook af, heb je minder of geen medicatie nodig en voel je je fitter en gelukkiger.

 

Wil je graag gezonder leven en eten, maar heb je geen idee hoe je dat het beste kunt gaan doen? Meld je dan aan voor één van de programma’s van Naturally by Cynthia.

Informatie: info@naturallybycynthia.nl of 06-29 04 5007

Aanmelden: www.naturallybycynthia.nl/contact