In Blog

Heb jij dagelijks moeite om uit bed te komen en voel je je moe en futloos? Zou jij je wel wat energieker willen voelen en fluitend de dag willen beginnen?

Al het begin is moeilijk, maar als jij vanaf vandaag probeert om de volgende tips op te volgen, dan voel jij je binnen no-time energieker en kan je weer de hele wereld aan. 

  1. Blijf niet te lang in je bed liggen:

De wekker gaat en jij drukt op de snooze button, nog eventjes een paar minuten blijven liggen onder de warme dekens. Hoe verleidelijk ook, maar voordat je het weet, moet jij je weer haasten en loop je achter jezelf aan te sjezen. Als de wekker gaat, rek je uit en sta op. 

  1. Sla je ontbijt niet over:

Voeding is voor ons lichaam de belangrijkste brandstof. 

Om je lichaam te voorzien van brandstof en om je stofwisseling opgang te krijgen is het een goede en gezonde gewoonte om altijd te ontbijten. Kies voor halfvolle yoghurt met fruit en ongezoete muesli, voor een volkoren boterham met 30+ kaas of een kom havermout. Neem ’s morgens de tijd om rustig te genieten van je ontbijt. Ben jij altijd in tijdnood en gun jij je zelf niet de tijd om te ontbijten, zet je wekker dan een kwartiertje eerder. Neem bij je ontbijt ook iets te drinken en drink gedurende de dag 1,5 tot 2 liter water.

  1. Beweeg zoveel mogelijk:

Meer bewegen zorgt voor een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen. Alle kleine beetjes helpen. Je hoeft niet meteen aan topsport te doen. Pak vaker de fiets, neem vaker de trap i.p.v. de lift of roltrap en maak een lunch wandeling of ga ’s avonds na het eten nog een blokje om. 

Sporten en bewegen zorgt ervoor dat je meer ontspant, beter slaapt en beter om kan gaan met stress. Als je van meer bewegen een gewoonte maakt, zul je merken dat je fitter wordt en meer energie hebt.

  1. Maak meer plezier en geniet:

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Doe waar jij plezier in hebt. Door te doen wat jij leuk vindt en echt wilt, krijg je energie. Energieke mensen doen hun werk met plezier en hebben minder stress. Ga in je vrije tijd leuke dingen doen (alleen, met vrienden en/of familie), ga meer naar buiten en zorg voor ontspanning en plezier. 

  1. Ontspan:

Stress vreet energie en zorgt dat jij slechter slaapt, ongezonder gaat eten, meer gaat piekeren en niet ontspant. Wil je meer energie, dan zul je ook tijd moeten vinden om te ontspannen. Maak een planning en probeer je hieraan te houden, ruim je huis en werkruimte op, werk je to-do lijst af (hoeft niet in een dag) en neem de tijd voor jezelf om te ontspannen.

  1. Ga op tijd naar bed:

Volwassenen hebben zeven tot negen uur slaap nodig per nacht. Hoe dieper je slaapt, hoe energieker je de volgende dag bent. Probeer op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en ook weer op te staan. Zorg voor een koele, donkere en goed geventileerde slaapkamer. Kijk een uur voor het slapen gaan geen televisie meer en zet je mobiel en tablet uit. “Blauwe” beeldschermen houden je wakker. Ga ook niet vlak voordat je gaat slapen intensief sporten. Probeer minstens een uur voor het slapen gaan te ontspannen. 

  1. Eet gezonder en voldoende: 

Hoe gezonder je eet, hoe meer energie je krijgt. Ongezond eten en drinken geeft je lichaam niet voldoende energie om goed te kunnen functioneren en zorgt ervoor dat jij je minder fit voelt. Eet je te weinig, dan gaat je lichaam in de spaarstand en dat heeft ook weer gevolgen voor je energie niveau. 

Eet dus minimaal 3 maaltijden per dag, drink 1,5 – 2 liter water per dag en eet voldoende langzame koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. 

Maak jij van deze 7 tips een gewoonte, dan zal je barsten van de energie en voel jij je niet meer moe en futloos.

Binnen 8 weken energieker en fitter voelen? Meld je aan voor mijn 8 weken gezonde leefstijl programma. Meer informatie over mijn programma