In Blog

Waarom ben je moe, wat is eraan doen, wat kan je het beste eten.

Ben jij regelmatig moe?

Een vaak gehoorde opmerking van nieuwe clienten is, dat zij moe zijn en zich ook niet fit voelen. Heb jij daar ook last van?

Vermoeidheid kan meerdere oorzaken hebben. In dit artikel neem ik de oorzaken door en geef ik tips wat jij er zelf aan kan doen om je vermoeidheid te verminderen. 

Oorzaken kunnen o.a. zijn:

  1. Stress: 

Stress kan een veroorzaker van vermoeidheid zijn. Teveel stress vergt veel van ons lichaam. Een beetje stress zorgt voor meer adrenaline, maar teveel stress put ons lichaam uit. 

2. Slecht slapen: 

Wanneer je slecht slaapt of te weinig slaapt, kan je lichaam niet goed herstellen en wordt je vaak vermoeid wakker. Buitenlucht en frisse lucht helpen om beter te slapen. Zorg er ook voor dat je een vast dag- en nacht ritme krijgt. Ga op tijd naar bed en sta op tijd op. Probeer te ontspannen voor het slapen gaan en zet je computer, laptop, tablet en telefoon minimaal 1 uur voor het slapen gaan uit. 

3. Verkeerde voeding, te weinig eten en drinken:

Vermoeidheid komt ook door verkeerde eet en drink gewoontes. Wanneer je regelmatig te weinig eet en niet kiest voor voedzame producten dan krijgt je lichaam niet de energie, vitamines en mineralen binnen die zij nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Naast voedzaam en voldoende eten is het ook belangrijk dat je voldoende water drinkt. 

4. Niet luisteren naar je lichaam (niet voldoende ontspannen):

Door het negeren van vermoeidheid en niet tijdig je rust momenten nemen, kan je lichaam niet herstellen en energie opdoen. Zet jezelf vaker op de eerste plaats, zeg vaker nee en doe dingen die jij leuk vindt.

5. Niet voldoende beweging:

Bewegen zorgt voor energie, maar ook dat je kan ontspannen en beter kan slapen. Zorg er dus voor dat je iedere dag voldoende beweegt. Ga op de fiets naar je werk, maak een lunchwandeling, zet je auto verder weg, neem vaker de trap. Dit zijn simpele tips die jou helpen om dagelijks meer te bewegen.

Wat kan jij er aan doen?

Of je nu last hebt van stress, slecht slapen, te weinig bewegen of niet luistert naar je lichaam. Zorg er ten aller tijden voor dat je voldoende, gezond en gevarieerd eet. De juiste voeding zorgt ervoor dat je lichaam de juiste energie krijgt en beter kan herstellen.

Je lichaam heeft ook voldoende energie nodig. Eet dus niet te weinig en sla geen maaltijden over. Krijgt je lichaam niet voldoende energie, dan gaat zij steeds langzamer functioneren en probeert zij zuinig om te gaan met de reserves die zij heeft. 

Heb jij regelmatig last van vermoeidheid en wil jij je weer fit en gezonder voelen? Meld je dan aan voor het 8 weken gezondere leefstijl programma. 

Al na 1 week merk je het verschil.

Aanmelden

Wil jij wekelijks gratis tips, adviezen en recepten ontvangen, meld je dan hier aan.