In Blog

Voorkom en verminder ziekteverzuim door aanpassing van je voeding en leefstijl.

Door aanpassing en bewustwording van leefstijl, gezondere voeding, persoonlijke begeleiding en coaching, ga je gezonder leven, gewicht verliezen en je mentaal fitter voelen.

Ziekte verzuim kan meerdere oorzaken hebben. Het hoeft niet altijd te maken te hebben met je voeding en/of leefstijl, maar zorg je slecht voor je lichaam en geest, dan is de kans op ziekte(s) groter.

Migraine en voeding:

Wist je dat per dag 70.000 Nederlanders last hebben van migraine? Migraine kan meerdere oorzaken hebben, waar je niet altijd wat aan kunt doen. Denk dan bijvoorbeeld aan hormonale migraine.

Bepaalde voedingsstoffen kunnen migraine uitlokken of verergeren. Door rekening te houden met wat je eet en met een “kleine” aanpassing van je leefstijl, kun je de symptomen verminderen of verlichten.

Stress en voeding:

Om te kunnen presteren hebben wij stress nodig, maar wat gebeurt er met ons lichaam als we teveel stress hebben?

Cortisol en stress zijn al van oudsher met elkaar verbonden. Het hormoonstofje cortisol komt vrij in elke fysieke en geestelijke stresssituatie die je ervaart. Het boost je energieniveau, verhoogt je alertheid en doorzettingsvermogen. Alleen wanneer je cortisol niveau continu te hoog is, dan schaadt het je gezondheid. Het is dus goed om je cortisol niveau in evenwicht te houden en stress de baas te blijven.

Is je cortisol niveau permanent te hoog, dan verkeert je lichaam als het ware steeds in een overlevingsmodus. Je lichaam denkt steeds extra energie en kracht nodig te hebben. De consequentie hiervan is, dat je bijnieren door de aanhoudende cortisol productie, uitgeput raken en daar krijg je last van. Je voelt je op den duur moe, uitgeput en lusteloos. Ook je afweer werkt niet meer optimaal. Je kunt last krijgen van angsten en depressies, maar er kunnen ook hart- en vaatziekten, slaapstoornissen, gewichtstoename en concentratieproblemen optreden.

De meeste receptoren van cortisol bevinden zich in de buikstreek. Wanneer je cortisol te hoog is, dan houd je meer vet vast in dat gebied.

Het is dus van belang dat je je cortisol waarde in balans houdt en dat doe je o.a. door je lichaam en geest regelmatig te ontspannen en gezond te eten.

De kosten van ziekte verzuim:

  • Eén op de twee Nederlanders is te zwaar. Overgewicht wordt een steeds groter economisch en maatschappelijk probleem. Overgewicht lijdt tot ziekte verzuim en de schatting is dat dit onze economie jaarlijks 600 miljoen euro kost.
  • Twee miljoen Nederlanders hebben minimaal één migraine aanval per jaar. Migraine kost Nederland 1,2 miljard euro per jaar.

Wanneer bedrijven een gecombineerd gezondheidsprogramma aanbieden, kan ziekteverzuim worden teruggedrongen. Bedrijven zijn gebaat bij een goede inzetbaarheid van hun werknemers en werknemers profiteren van een fitter gevoel tijdens het werk en privé.

Het programma van Naturally by Cynthia helpt en motiveert je om gezonder te gaan eten en leven, waardoor jij zowel zakelijk als privé beter gaat functioneren. Deze verandering van je leefstijl gaat natuurlijk niet van de één op andere dag, maar geleidelijk. Met als resultaat dat je afvalt, je fitter voelt en leert omgaan met je eigen valkuilen en emoties. Waardoor de kans op terugval naar een ongezondere leefstijl minder groot is.

Mijn programma voor werkgevers bestaat uit een presentatie of workshop, eventueel in combinatie met een coaching programma van 8 weken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en het programma: www.naturallybycynthia.nl/contact of 06-29 04 50 07.