In Blog

De donkere dagen komen er weer aan. Gezelligheid bij kaarslicht, wellicht met een kaasje en een wijntje. De pepernoten en speculaas liggen alweer in de winkels. Ondanks deze gezelligheid, liggen vermoeidheid en griep op de loer. Hier wat tips om deze maanden gezond door te komen.

Zet een raam open:

Zorg dat je je huis en werkplek goed ventileert. Er wonen zo’n 10 verschillende schimmelsoorten in je huis en op kantoor. Door goed te ventileren voorkomen je allergieën en ademhalingsproblemen. Houd de schimmels en bacteriën uit je leefomgeving.

Zorg voor voldoende “zon”licht:

Ook al is het in najaar niet altijd mogelijk om buiten van het zonnetje te genieten. Maar probeer zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Vitamine D haal je niet alleen uit voeding, maar ook uit zonlicht. Voldoende daglicht zorgt ook voor een goede nachtrust en een gezond biologische ritme.

Eet wintergroenten:

Kool is een typische wintergroente die vol zit met vitamine C en vitamine C is nodig voor vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand. Boerenkool is de koning onder de kolen als het gaat om vitamine C en weerstand.

Relax:

Overdag zijn wij al druk genoeg met werk, plannen, praten en rennen wij vaak van hot naar her. Probeer ’s avonds te ontspannen door minder achter een scherm (tablet, telefoon, computer, tv) te zitten. Lees een goed boek, tijdschrift of maak een wandeling na het eten.

Stook minder:

Hoe hoger de verwarming, hoe droger de lucht in huis wordt. Droge lucht heeft een negatief effect op je luchtwegen en ogen. Een gezond neusslijmvlies beschermd je tegen virussen en bacteriën.