In Recepten

Bijgerecht voor 4 personen / 250 kcal

Ingrediënten:

600 gr zoete aardappel, geschild

600 gr spruitjes, panklaar

kaneelstokje

1/2 tl kaneel poeder

takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm

2 el olijfolie

1 teentje knoflook, fijn gesneden

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200C. Halveer en blancheer de spruitjes in ca 1-2 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de aardappels in blokjes van circa 3×3 cm. Meng de spruitjes met de aardappelblokjes, kaneelstokje, kaneelpoeder, tijm, knoflook en olie in een ovenschaal.

Maal er wat zout en peper over en schud goed om. Verdeel dit mengsel over de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 25 minuten goudbruin en beetgaar.

Tip: Lekker met draadjes vlees en koud de volgende dag door een salade.

Eet smakelijk!