In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen – kcal 150 kcal

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele of groene paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 grote tomaten

Bereiden:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd te tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette, paprika’s en tomaten toe en bak nog 5 min. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de ratatouille met een stuk brood en een stukje gegrilde vis of vlees.

Tip: voor een iets pittigere smaak kan je ook een Spaans pepertje toevoegen aan het gerecht.

Dit gerecht kan je een aantal dagen bewaren in de koelkast en is ook heerlijk door de pasta of door een salade.

Eet smakelijk!