In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 490 kcal

Ingrediënten:

50 gr quinoa 

100 gr rauwe bieten, geschild 

1/2 rode ui  

1/2 el olijfolie 

1/4 tl verse tijm 

50 gr feta 

1/4 bosje verse peterselie, grof gehakt

12 gr pecannoten, grof gehakt

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de quinoa circa 30 minuten wellen in koud water.

Snijd de bieten en uien in gelijke parten en schud ze om met de olijfolie, tijm, wat grof zout en peper. Spreid uit op een bakplaat en rooster circa 30 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om. Bereid de quinoa verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de quinoa, bieten, uien, kaas en peterselie voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de pecannoten en serveer (lauw)warm.

Tip: Je kan ook gekookte bieten gebruiken. Verwarm ze dan nog even in een koekenpan, te samen met de uien, tijm (en een scheutje ahorn siroop). 

I.p.v. pecannoten kan je ook walnoten gebruiken.

Eet smakelijk!