In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 persoon / 690 kcal

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaasje
  • 400 gr prei (voorgesneden)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr aardappelschijfjes
  • 125 ml kookroom
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 50 gr geraspte kaas
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden:

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de knoflook fijn. Doe de aardappelschijfjes met de prei in een kom. Voeg de kookroom, knoflook en de helft van de geraspte kaas toe. Meng het door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal met boter of met een beetje olijfolie in en verdeel het mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de prei schotel in ca 30 minuten goudbruin.

Snipper de ui. Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en schroei het varkenshaasje rondom dicht. Haal de varkenshaas uit de pan en leg deze samen met de jus in een ovenschaal (liefst eentje met een deksel of gebruik aluminium folie om af te dekken). Zet de afgedekte schaal nog 10 minuten bij de prei schotel in de oven.

Eet smakelijk!