In Recepten

Hoofdgerecht voor 6 personen / 450 kcal

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder – of geraspte verse gember
  • 100 gr rode linze
  • 400 gr kikkererwten, gegaard
  • 6 draadjes saffraan
  • 500 ml tomatensaus of pasta
  • 300 gr pompoen, schoongemaakt en in grove stukken
  • 1 1/2 l groente bouillon
  • 50 gr vermicelli of kleine pasta soort
  • Vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • Zeezout, naar smaak
  • Bosje verse koriander

Bereiden:

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en laat deze zachtjes gaar worden. Voeg de knoflook, bleekselderij, peper, kurkuma, kaneel en gember erbij. Bak een paar minuten mee.

Voeg de linzen, kikkererwten, saffraan, tomatensaus en de helft van de verse koriander toe. Laat het op laag vuur ca. 15 minuten koken.

Voeg vervolgens de pompoen en de bouillon toe en laat het een halfuur zachtjes koken. Voeg de pasta toe en kook deze gaar. Breng op smaak met peper en zout. Dien de stoof op en strooi er nog wat verse koriander over.

Eet smakelijk!