In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 550 kcal

Ingrediënten:

62 gr sushi rijst
30 ml rijstazijn

1/4 el sesamolie

1/4 rode ui

35 gr wortel julienne

75 gr verse tonijn steak

1/2 tl wasabi

1/2 el kikkoman (sojasaus)

50 gr radijsjes
30 gr zeewiersalade

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2/3 van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst afkoelen.

Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes of reepjes van 1 cm. Meng de tonijn met de wasabi, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de wortel in dunne reepjes.

Doe de rijst in een kom. Verdeel de ui, tonijn, radijs, wortel en zeewiersalade erover.

TIP: Ook lekker met biet julienne en avocado

Eet smakelijk!