In Recepten

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen / 225 kcal

Ingrediënten:

  • 1 el olie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 250 gr linzen (groene)
  • 1,5 l groentebouillon
  • Geraspte schil en sap van 1 limoen
  • beetje yoghurt en koriander

Bereiden:

Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen in 5 tot 7 minuten zacht. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de linzen, bouillon en limoenrasp toe; breng alles aan de kook. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn. Voeg het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel yoghurt en de blaadjes koriander.

Tip: Wil je minder e-nummers gebruiken, kies dan voor de groentebouillon tabletten van Zonnatura.

*Dit recept is van Jamie Oliver.

Eet smakelijk!