In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 550 kcal

Ingrediënten:

1/2 ui
100 gr kastanje champignons
2 el olijfolie

75 gr risotto rijst
1-11/2 dl kraanwater
¼ groente bouillontablet
15 gr Parmigiano Reggiano 

Bereiden:

Snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit  de olie in een pan. Laat de ui ca. 2 min. zachtjes fruiten. Schep de rijst erdoor en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en roerbak de rest van de champignons ca. 1 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de champignons op de risotto. Serveer de risotto met de geraspte kaas.

Eet smakelijk!