In Blog

Eén op de twee Nederlanders is te zwaar. Overgewicht wordt een steeds groter economisch en maatschappelijk probleem. Overgewicht lijdt tot ziekte verzuim en de schatting is dat dit onze economie jaarlijks 600 miljoen euro kost.

Vaker ziek: 

De helft van de Nederlanders is te zwaar en 10% van de bevolking lijdt aan ernstig overgewicht (obesitas). Mensen met overgewicht en obesitas hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Overgewicht leidt ook tot beperkingen en ongemakken. Een werknemer met overgewicht of obesitas neemt jaarlijks 2,5 tot 11,5 meer ziekte dagen op dan een werknemer met een gezond gewicht.

Verantwoordelijkheid: 

Natuurlijk is de werknemer zelf verantwoordelijk voor zijn of haar gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat de werkgever er geen baat bij heeft als zijn of haar werknemers gezond en gemotiveerd zijn. Gezondheid en een goede werksfeer bepalen mede de inzet van de werknemer.

Wat kunt u als werkgever doen?

  • Bespreek de gevolgen van overgewicht en obesitas met uw werknemers. Wellicht staan ze open voor hulp en verandering van leefstijl;
  • Zorg voor een gezond en gevarieerd aanbod in uw bedrijfsrestaurant,
  • Stimuleer lunchwandelingen en het gebruik van de fiets of trap.

Gezonder eten, maar geen dieet: 

Het online programma van Naturally by Cynthia is geen dieet, maar adviseert en zorgt voor meer bewustwording, waardoor een gezondere levensstijl voor iedereen mogelijk is. De deelnemers leren o.a. hoe de stofwisseling werkt, waarom voedzaam eten zo belangrijk voor het lichaam is en zij leren te luisteren naar de signalen die het lichaam afgeeft.

De uitspraken: Ik heb geen honger of ik word al dik van de lucht, zijn na 12 weken niet meer van toepassing.

Heeft u en/of uw werknemer(s) hulp nodig bij het afvallen en is er behoefte om de levensstijl aan te passen, kijk dan eens naar de mogelijkheden van mijn online afvalprogramma. Mijn programma stelt u en/of uw werknemer(s) instaat om af te vallen en gezonder te gaan leven. Omdat het programma online is, kunnen de afspraken zowel binnen als buiten werktijd plaatsvinden.

Mocht er naast het online programma ook behoefte zijn aan een opmaat gemaakt programma voor uw medewerker(s), dan is dat mogelijk.

Voor meer informatie ben ik te bereiken op telefoonnummer 06-29 04 5007, per email info@naturallybycynthia.nl of maak gebruik van het contact formulier op de website www.naturallybycynthia.nl/contact.