In Blog

Heb jij regelmatig last van migraine? In dit artikel vertel ik jou hoe jij zonder het gebruik van medicijnen, je migraine aanvallen verminderd en voorkomt.

Voeding bepaalt hoe jij je voelt

Uit eigen ervaring weet ik wat voeding met een lichaam doet. Ik heb jaren lang last gehad van hormonale migraine, maar sinds ik mijn leefstijl en voedingspatroon heb aangepast, heb ik geen migraine aanval meer gehad. 

Ons lichaam is net als een machine. Zij heeft de juiste voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en wanneer je producten eet of drinkt die jouw lichaam niet goed verdraagt, dan gaat zij protesteren. 

Sommige hebben last van allergische reacties (denk dan bijvoorbeeld aan een noten allergie of lactose intolerantie), weer anderen zijn sneller vermoeid, worden dikker, hebben last van verstopping of diaree. 

Dit wist je waarschijnlijk al, maar heb jij er ooit bij stil gestaan, dan jouw lichaam reageert op wat je eet en drinkt en dat dit invloed heeft op je migraine aanvallen?

Hoe weet je of je lichaam reageert op bepaalde voeding of stoffen?

Krijg jij binnen 6 uur, na het nuttigen van eten of drinken, last van migraine, dan weet je dat wat je daarvoor gegeten en/of gedronken hebt, bij jou de oorzaak is. 

De lijst van producten die migraine opwekken is enorm en het verschilt per persoon waar je op reageert. De lijst bestaat niet alleen uit ongezonde producten, maar ook gezonde producten kunnen migraine aanvallen veroorzaken.

Door het uitsluiten van bepaalde producten, wordt het lastig om gevarieerd en gezond (voldoende vitamine en mineralen) te eten.

Het is een hele puzzeltocht om uit te zoeken waar jij gevoelig voor bent en ik kan jou daarbij helpen. 

Naar aanleiding van mijn eigen ervaring en opleiding (specialisatie migraine en voeding) heb ik een uniek en persoonlijk online programma ontwikkeld, dat jou helpt om binnen 8 weken het verschil te merken en je beter te voelen. 

Meer weten over mijn programma

Eerst zelf proberen

Ben jij er nog niet aan toe om een programma te volgen en wil je het eerst zelf proberen, download dan mijn migraine proof recepten boek. In dit boek staan migraine proof recepten en een aantal tips, waarmee jij direct aan de slag kunt gaan. 

Het migraine proof recepten boek