In Blog

In dit artikel vertel ik je dat er daadwerkelijk een verband is tussen migraine en voeding.

Je hebt al jaren last van hoofdpijn en je bent vroeger wel eens onderzocht, maar er is nooit iets bijzonders gevonden. Je hebt je er inmiddels bij neergelegd dat je een persoon met hoofdpijn bent en dat ook zult blijven. Je gaat niet de deur uit zonder pijnstillers, want anders wordt je nerveus. Je probeert je leven, zo goed en zo kwaad als het gaat, zo weinig mogelijk door de hoofdpijn te laten beïnvloeden. Helaas is dat niet altijd mogelijk en zijn er per maand toch een aantal dagen bij dat je ondanks de pijnstillers, niet of slechts marginaal, kunt functioneren.

Het is nog niet bij iedereen bekend dat de juiste voeding een positief effect kan hebben op hoofdpijn en migraine. 

Inmiddels weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om gezond te eten en goed voor je lichaam en geest te zorgen. Door bepaalde voedingsmiddelen uit mijn eetpatroon te verwijderen en/of toe te voegen, heb ik minder last van hoofdpijn en migraine en voel ik me energieker.

Als jij wilt weten of het aanpassen van je leefstijl en voedingspatroon helpt om je hoofdpijnen of migraine te verminderen, dan heb ik een speciaal online programma ontwikkeld.

Je leert dat je tegen sommige prikkels niets kunt doen (hormoonschommelingen), maar dat je veel kunt doen tegen prikkels die afkomstig zijn uit voeding.

Ieder mens heeft een uniek ontgiftingssysteem die o.a. helpt om intoleranties binnen de perken te houden. Dit systeem werkt bij de een beter dan bij de ander. In ons spijsverteringskanaal en dan met name in de darmen, worden voedingsstoffen geassembleerd, verwerkt en afgebroken. Tijdens dit proces  worden allerlei stoffen gevormd die vasoactief zijn. Deze stoffen beïnvloeden de spanning van bloedvaten en kunnen daarmee migraine veroorzaken.

Heb je interesse of wil je meer weten over het programma, kijk dan op de pagina migraine voor meer informatie.