In Recepten

Bijgerecht voor 2 personen / 450 kcal

Ingrediënten:

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 ei
  • 250 ml slagroom of kookroom

Bereiden:

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil en was de aardappelen en maak de ui schoon. Snijd de aardappel en de ui in dunne schijfjes. Mocht je geen keukenmachine hebben, gebruik dan een rasp.

Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel het aardappel-uien mengsel in de schaal. Pers de knoflook uit en verdeel deze over de aardappelen.

Meng in een aparte schaaltje de ei met de slagroom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het eiermengsel over de aardappelen en bak ze in ca 35 minuten gaar.

Tip: lekker bij een salade en stukje kip of vis.

Eet smakelijk!