In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 560 kcal

Ingrediënten:

  • 300 gr sperziebonen of snijbonen
  • 300 gr linzen
  • 1 blikje tonijn
  • 100 gr olijven
  • 250 gr komkommer
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 45 gr gemengde sla

Bereiden:

Kook de bonen in ca 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verdeel de bonen over de borden. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Laat de tonijn ook uitlekken. Halveer en schil de komkommer en snijd in plakjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne partjes of ringen.

Klop de olie, azijn en mosterd. Verdeel de linzen, komkommer, ui, gemengde sla over de bonen en verdeel het olie mengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de salade met de olijven.

Tip: gebruik ipv bonen uit een blik, gedroogde bonen. Deze bevatten minder zout en is een gezondere keuze. Je moet deze wel ca 30-40 minuten koken voordat je ze kan verwerken in een gerecht.

Eet smakelijk!