In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 285 kcal

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el baharat
  • 300 gr kipgehakt
  • 300 gr winterpeen
  • 1 prei
  • 400 gr linzen
  • 1- 1 1/2 liter kipbouillon

Bereiden:

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het kipgehakt in 8 minuten rul en bruin.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schrap ondertussen de winterpeen, halveer de peen in de lengte en snijd de helften in dunne halve plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.

Voeg de ui, knoflook, cayennepeper en baharat toe aan het gehakt en bak 3 minuten mee. Voeg de winterpeen toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de prei, linzen, de bouillon toe en breng aan de kook. Zet de soep zachter en laat deze nog een paar minuten pruttelen, zodat de wortel en de prei gaar worden. Breng op smaak met peper.

Tip: een gezondere optie, gebruik gedroogde linzen. Zet ze 30 minuten in de week en kook ze vervolgens in 30 a 40 minuten gaar. Dat is lekkerder dan linzen uit een zak of blik.

Eet smakelijk!