In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 600 kcal

Ingrediënten:

  • 2 kippendijen, in stukjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 200 ml water
  • 1 el bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 spitskool
  • 150 gr zilvervliesrijst

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem en kerriepoeder toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

Snijd ondertussen de spitskool. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spitskool 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kip kerrie en de spitskool.

Tip: Je kunt de spitskool vervangen door paksoi.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Probeer een gratis weekmenu