In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 403 kcal

Ingrediënten:

  • 2 stuks kabeljauw filet
  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette, in halve schijven
  • 2 paprika’s, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tomaten, in schijven
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 el rode pesto
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 1 el paneermeel
  • Peper en zout 

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden (gebruik geen hete lucht ivm uitdrogen). Roerbak de courgette, paprika en ui voor circa 5 minuten in een anti aanbak pan samen met de olijfolie en voeg daarna nog 2 minuten de tomaten erbij. Breng de groente op smaak met peper, zout en kruiden.

Meng de rode pesto met de sjalot en paneermeel. Doe het groenten mengsel in een grote ovenschaal. Leg hierop de vis en verdeel het pesto mengsel over de vis (er mag best een beetje naast vallen). Bak het groenten mengsel en de vis voor circa 12-18 minuten in de oven. Lekker met een stuk bruin stokbrood.

Tip: Dit recept is ook heel lekker met zalmfilet. 

Eet smakelijk! 

Meer lekkere recepten

Probeer de weekmenu’s op maat