In Blog

Wanneer je op het internet zoekt naar een oplossing voor migraine, dan kom je de gekste adviezen tegen. Ook qua voeding lees je tegenstrijdige adviezen.

In dit artikel vertel ik jou hoe jij ondanks alle tegenstrijdige berichten je eigen mening kan vormen en een beslissing kan nemen.

Geen standaard advies:

We zijn allemaal anders en hebben daarom ook een andere energie behoefte en reageert iedereen anders op bepaalde producten. 

En dan hebben we nog de artsen die ook niet consequent en eenduidig zijn in hun antwoorden en adviezen. Ik lees heel vaak: “dat zijn we nog aan het onderzoeken of dat weten we nog niet precies.”

Een ding weet ik wel, een standaard dieet werkt niet en het kan soms een hele puzzeltocht zijn om uit te zoeken wat de oorzaak van migraine is en hoe je migraine voorkomt. 

De voedingsproducten waar ik op reageer, die hoeven bij jou helemaal geen reactie op te wekken. Toch zijn er een aantal producten waarvan is bewezen dat ze migraine kunnen opwekken. Deze producten zijn: kaas, chocolade, alcohol, citrus vruchten en smaakversterkers zoals E621. 

Al deze producten, veroorzaken bij mij migraine. De lijst met producten is echter veel groter en behalve de bovenstaande producten, reageer ik nog op drie andere producten. 

Weet jij wat bij jou de oorzaak is en heb jij al onderzocht waar jij op reageert?

Voeding bepaalt hoe jij je voelt. Eet je ongezond of de verkeerde producten, dan heeft dat gevolgen voor je hele lichaam.

Ondanks het feit dat “de juiste” voeding heel belangrijk is voor je lichaam, wordt migraine niet alleen veroorzaakt door voeding.

Er zijn nog andere oorzaken:

  1. Hormonen
  2. Stress
  3. Het weer
  4. Vermoeidheid
  5. Teveel en frequent gebruik van pijnstillers

Wat de oorzaak van je migraine ook is, wanneer jij ervoor zorgt dat je in die periode goed voor jezelf zorgt en de juiste producten eet en drinkt, dan zul je merken dat je aanvallen verminderen of zelfs verdwijnen. 

Heb je hulp nodig, kijk dan op mijn website voor meer informatie.

Je hoeft het niet alleen te doen en soms is de oplossing eenvoudiger dan je van te voren had kunnen bedenken. 

DIRECT AANMELDEN