In Blog

Special voor bedrijven heb ik een starters programma ontwikkeld om de eerste kilo’s kwijt te raken en je fitter te voelen. Werknemers kunnen in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding via hun verzekering. Gemotiveerde werknemers zorgen voor een goede werksfeer en zijn bereid om een stapje harder te lopen en de prestaties gaan omhoog.

Werkdruk:

Ieder bedrijf heeft te maken met klant tevredenheid, deadlines, omzet druk, marktwaarde (imago), zieke werknemers en stress.

Als je fysiek gezond bent, kun je de hele wereld aan. Overgewicht, overmatig alcohol gebruik, roken en weinig bewegen hebben juist het tegenovergestelde tot gevolg.

Goede voeding en voldoende beweging dragen bij aan een gezonde levensstijl.

Kosten ziekte verzuim:

Eén op de twee Nederlanders is te zwaar. Overgewicht wordt een steeds groter economisch en maatschappelijk probleem. Overgewicht lijdt tot ziekte verzuim en de schatting is dat dit onze economie jaarlijks 600 miljoen euro kost.

Vaker ziek:

De helft van de Nederlanders is te zwaar en 10% van de bevolking lijdt aan ernstig overgewicht (obesitas). Mensen met overgewicht en obesitas hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Overgewicht leidt ook tot beperkingen en ongemakken. Een werknemer met overgewicht of obesitas neemt jaarlijks 2,5 tot 11,5 meer ziekte dagen op dan een werknemer met een gezond gewicht.

Samen:

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je samen (met lotgenoten) bereid bent om te veranderen, het uiteindelijke resultaat beter is. De slagingskansen zijn groter. De actie stoptober is daar een heel goed voorbeeld van. Als je samen kunt stoppen met roken, waarom dan ook niet samen gezonder gaan eten en meer bewegen?

Imago:

Een gezondere levensstijl is niet alleen weggelegd voor geitenwollen sokken types of rijke mensen. Gezond leven kan iedereen, zolang je het maar wilt.

Op het begin zul je wat tijd moeten investeren om je gedrag te veranderen, maar zodra je voelt wat gezonder eten en leven met je lijf doet, wordt het vanzelf je tweede natuur.

Angst:

De angst om te veranderen is bij velen groot. Je weet nu wat je hebt en waarom zou je dat veranderen.

Het valt toch allemaal best wel mee! Je hebt weleens een griepje of je bent sneller vermoeid, maar dat is toch geen reden om er iets aan te doen.

Je gezonder voelen begint bij jezelf. Wees dus niet bang voor een verandering die je helpt om gezonder en fitter te worden. Wat heb je te verliezen?

Alleen nog maar rauwkost:

Gezonder eten staat voor velen gelijk aan rauwkost eten, geen boterham of snacks meer en vooral niet meer genieten en dat is beangstigend. Maar niets van dit alles is waar! Je lichaam heeft om goed te functioneren energie nodig en energie haal je uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Gezonder eten is simpelweg gevarieerder eten en luisteren naar de energie behoefte van je lichaam.

Kleine stapjes:

Bewustwording en gedragsverandering doe je stap voor stap. In één keer het roer omgooien of teveel veranderingen houd je nooit lang vol en is dus gedoemd te mislukken. Mijn programma maakt je bewust van je gedrag en laat je langzaamaan wennen aan een andere levensstijl. De kans op terugval wordt hierdoor kleiner.

Wil je meer weten over het starters programma voor bedrijven, neem dan contact met mij op.

☎️     06 – 29 04 50 07

💻 info@naturallybycynthia.nl