In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 680 kcal

Ingrediënten:

100 gr gedroogde linzen

200 gr kastanje champignons

1 teen knoflook

4 stronken witlof

25 gr walnoten

2 el olijfolie

2 el azijn (balsamico)

100 gr eikenbladslamelange of rucola

150 gr blauwaderkaas

Bereiden:

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in ca 20 minuten beetgaar. Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in tweeën of vieren (ligt aan de grote van de stronk).

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 minuten Laat ze afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Schep op een bord.

Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal. Schep de de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen. Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlof op hoog vuur gaar. Schep samen de witlof met de paddenstoelen, door de linzen. 

Schep op het laatste de sla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten. Breng op smaak met wat extra olijfolie, azijn, peper  en zout (indien nodig).

Eet smakelijk!