In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 585 kcal

Ingrediënten:

400 gr aardappelen

200 gr verse zalm

350 gr witlof

50 gr druiven zonder pit

50 ml kookroom 

1/2 el mosterd

1/2 el honing

olijfolie

Bereiding:

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Verhit een scheut olie in een pan.

Snijd de zalm in blokjes en bak de reepjes in de pan met olie in circa 3 minuten om en om bruin en rosé van binnen. Breng de zalm op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de zalm op een bord. Snijd de stronkjes witlof in achten.

Bak de witlof in circa 5 minuten. Halveer de druiven en voeg ze toe aan de pan met witlof. Bak de druiven circa een minuut mee en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de mosterd toe en bak kort mee om te ontzuren.

Voeg vervolgens de kookroom en honing toe. Meng de zalm voorzichtig door met de witlof en druiven. Verdeel de aardappels over borden en schep de roergebakken druiven met zalm erbij.

Tip: Migraine proof, mosterd kan migraine opwekken. Dit gerecht kan ook prima zonder mosterd gemaakt worden. 

Eet smakelijk!