In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 392 kcal

Ingrediënten:

  • 400 gr spliterwten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1/4 knolselderij
  • 3 takjes selderij / peterselie
  • 1 blaadje laurier
  • 125 gr magere spekblokjes
  • 300 gr hamlappen, in blokjes 
  • 2 liter water
  • 1 el olie

Bereiden:

Doe de olie in pan met dikke bodem en bak de spekblokjes en hamlappen in ca 2-5 minuten. 

Voeg de spliterwten, laurier en water toe en breng aan de kook. Als er schuim ontstaat, schep dit dan weg en laat de soep ca 60 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de prei, ui, winterpeen, knolselderij en selderij. Voeg de groenten toe aan de soep en kook (zachtjes pruttelen) deze nog voor ca 30 minuten.

Breng op smaak met versgemalen peper. 

Eet smakelijk!