In Blog

Er zijn zoveel verschillende diëten en iedereen heeft wel een mening over afvallen en eten.

Waar je ook komt en met wie je praat, overal hoor je dat je koolhydraten arm moet eten, dat melkproducten slecht voor je zijn, je moet zo min mogelijk calorieën eten (anders kom je aan), suiker is slecht voor je en hoe zit het met roomboter en kokosolie?

Wat is nu waar?

Ik kan mij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat je er ook een beetje moe van wordt. Althans ik had dat voor mijn opleiding ook. Wat mag nu wel en wat mag niet?

De mensen die snel willen afvallen kiezen voor shakes, maaltijdvervangers of pillen.

Wist je dat er geen keurmerk bestaat voor diëten en dat alleen diëtisten een dieet mogen uitschrijven!

De voedingswaarde in shakes en maaltijdvervangers moeten aan een minimale hoeveelheid voldoen. Maar deze voedingswaardes zijn zo minimaal en kunnen niet vergeleken worden met volwaardige en gezonde voeding.

Jojoën:

Als je op een gezonde en verantwoordelijke manier wilt afvallen en niet meer wilt aankomen, dan werken al die diëten niet. Je valt heus wel af, maar op de langere termijn zijn ze of niet vol te houden of je krijgt te weinig voedingswaarde en vitamines binnen, waardoor je weerstand verminderd en roofbouw pleegt op je lichaam.

Natuurlijk is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert en niet alles voor waar aanneemt. Het woordje TE is belangrijk in deze. Teveel of te weinig is nooit goed. Dat geldt voor koolhydraten, eiwitten, vette, calorieën, alcohol etc.. Als je meer eet dan dat je verbruikt (je lichaam aan energie nodig heeft) kom je aan. Eet je te weinig, dan is je lichaam aan het crashen, met jojoën tot gevolg.

Feiten:

Je nu eenmaal koolhydraten, eiwitten en vetten nodig hebt. Dit is wetenschappelijk bewezen. Hoeveel je nodig hebt, verschilt per persoon, lengte, leeftijd, huidig gewicht en hoe actief je bent. Een standaard dieet helpt dus niet. Wij zijn allemaal verschillend en daar hoort ook een ander voedingspatroon bij.

Wil je op een gezonde manier blijvend afvallen, zoek dan hulp van een professional die je kan uitleggen wat jou lichaam aan voeding nodig heeft, je kan begeleiden en coachen, zodat je blijvend je gedrag verandert en nooit meer hoeft te lijnen.

Afvallen en gezond leven is voor iedereen mogelijk:

Start vandaag nog met een gezonde levensstijl en meld je aan 

Eerst een weekmenu proberen? Bestel hier je weekmenu dat ik speciaal voor jou opmaat maak