In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 640 kcal

Ingrediënten:

½ ui
150 gr aardappelen
35 ml halfvolle melk
12 gr ongezouten boter
50 gr gerookte spekjes

200 gr fijngesneden andijvie 

1/2 puntpaprika

Bereiden:

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. 

Kook de aardappelen in een ruime kookpan in 15-20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droog stomen. Bak de spekjes met de ui en de paprika. Breng op smaak met peper.

Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk en het klontjes boter tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot samen met de spekjes.

Eet smakelijk!