In Blog

Het volgen van een dieet werkt niet.

Herken jij dit? Iedere keer begin je vol goede moed aan een nieuw dieet of start je maar weer eens met het dieet wat de vorige keer zo goed werkte.

Op het begin val je af, maar het blijft toch moeilijk om het dieet voor de rest van je leven vol te houden. Je vervalt al snel weer in je oude patroon en je komt weer aan.

Hoe komt het toch dat het niet lukt om een dieet vol te houden?

Het antwoord is simpel, diëten wijken teveel af van je huidige leefstijl en zijn daardoor moeilijk vol te houden.

Voeding en leefstijl aanpassen werkt wel.

Wil je op een gezonde en snelle manier blijvend afvallen en nooit meer een dieet hoeven volgen, dan zit er niets anders op dan je leefstijl stap voor stap te veranderen.

Ik schrijf stap voor stap, omdat drastisch veranderen (net als met een dieet volgen) niet werkt. Het veranderen van je leefstijl lijkt moeilijk en tijdrovend, maar niets is minder waar.

Wanneer jij echt wilt veranderen en blijvend wilt afvallen en wat vooral belangrijk is, je gezonder en fitter wilt voelen, dan lukt het jou zeker om je leefstijl te veranderen.

Al met een paar kleine aanpassingen, merk je het verschil.

Wanneer jij je goed voelt, dan gaat het veranderen naar een gezondere leefstijl gemakkelijker en uiteindelijk vanzelf.

Tips die echt helpen om af te vallen:

  1. Eet voldoende en gevarieerd. De meeste eten te weinig en wanneer je te weinig eet, dan gaat je stofwisseling langzamer werken. Je krijgt minder energie en voelt je minder fit, waardoor je sneller kiest voor ongezondere producten zoals snoep en snacks. Wil jij weten hoeveel en wat jij het beste kan eten, bestel dan een persoonlijk weekmenu. Persoonlijk weekmenu bestellen
  2. Kies voor voedzaam en meer vezels. Vezels zorgen ervoor dat je darmen goed gaan werken en vezels zorgen ervoor dat je minder snel honger hebt. Zijn je darmen gezond, dan ben je minder vatbaar voor ziektes.
  3. Kauw je eten goed. Neem de tijd om even rustig je ontbijt, lunch en avondeten te nuttigen. Wanneer je bewust en rustig eet, heb je ook minder snel trek na het eten. Eten wat goed gekauwd is, wordt beter verwerkt en opgenomen door je lichaam.
  4. Drink voldoende water. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag en laat suikerhoudende dranken zoveel mogelijk staan.
  5. Ga meer bewegen en ga naar buiten. Je hoeft niet perse intensief te sporten wanneer je wilt afvallen, maar het is wel belangrijk dat je iedere dag voldoende beweegt.
  6. Zorg voor minder stress. Probeer regelmatig te ontspannen en neem tijd voor jezelf. Sporten, bewegen, naar buiten gaan, een boek lezen, muziek luisteren, tuinieren etc.. helpen om te ontspannen.
  7. Ga op tijd naar bed. Goede nachtrust is belangrijk wanneer je wilt afvallen. Vermijd voor het slapen gaan te veel stress, ga niet meer intensief sporten, zet je laptop, tablet en telefoon minimaal 1 uur voor het slapen gaan uit. 

Succesvol en blijvend afvallen.

Stap voor stap je leefstijl veranderen is dus niet moeilijk. Begin vandaag met gezondere keuzes te maken. Weet je niet waar je het beste mee kan beginnen en/of kan je wel wat begeleiding en motivatie gebruiken, meld je dan aan voor het online programma van Naturally by Cynthia.

Met persoonlijke begeleiding lukt het om binnen 8 weken een goede start te maken naar een gezondere leefstijl. Wil jij stoppen met lijnen, maar ook snel afvallen en je gezonder voelen, start dan vandaag en meld je aan.

Meer informatie en je aanmelden, klik op deze link.