In Blog

Bij sporten denken veel mensen aan een specifiek beeld. Een sportschool, waar je groepslessen moet volgen of een uur in de fitnessruimte een programma moet doorlopen. Kleedkamers met lockers en na het sporten douchen en dan is je avond om.

Als je niet gewend bent om te sporten, dan is naar de sportschool gaan een grote stap. Je moet er tijd in investeren, ’s morgens eerder je bed uit of  ’s avonds niet meer bankhangen. Het is allemaal zo’n gedoe en omdat je niet meteen kan meekomen is het vermoeiend, heb je spierpijn en ben je geneigd om snel weer te stoppen.

Waarom is bewegen belangrijk?

Maar als je wilt afvallen en gezonder wilt leven, dan kun je dit niet bereiken zonder te bewegen.  Bewegen helpt om je lichaam in conditie te brengen en daarmee komt ook je stofwisseling opgang. Door te bewegen verbruik je energie en kweek je spiermassa.

Om te bewegen hoeft je niet perse naar een sportschool, er zijn andere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan buitensporten zoals bootcamp, golf, hardlopen en fietsen. Maar regelmatig een lange wandeling in de natuur telt ook als bewegen.

Tip: loop niet te hard van stapel, zoek iets wat bij je past en wat je leuk vindt. Plan een vaste dag (en tijdstip) in de week en ga bewegen!

Sport zorgt ook voor ontlading en ontspanning. Je ben gezonder, leeft langer, hebt meer energie, voelt je fitter, ziet er beter uit, en je zit doorgaans gewoon lekkerder in je vel dan wanneer je niet de tijd neemt om lekker te bewegen! De kans is natuurlijk groot dat je al lang op de hoogte was van deze voordelen, maar wist je ook al dat sporten een super positief effect heeft op je slaap en een goede stofwisseling?