In Blog

Waarom kunnen slanke mensen toch alles eten en zijn zij zelden op dieet?

De meeste slanke mensen eten simpel weg minder “slechte” calorieën en maken bewust of zelfs onbewust gezondere keuzes. Door gezond te eten en meer te bewegen kun je uiteindelijk ook meer eten en als je dan een keertje snackt of te veel eet, dan maak die ene keer niet zo veel uit.

Als je stofwisseling goed werkt en je eet niet meer dan dat je verbruikt, dan kom je na één keer snacken of te veel eten ook niet zo snel aan. Slanke mensen stoppen ook met eten als ze vol zijn of bijna vol zijn. Het is een kwestie van discipline en mindset.

Volproppen:

Waarom zou je alles in een keer willen eten? Waarom niet genieten van het eten? Als je teveel hebt gegeten, hoe voel je je dan? Zou je niet liever voldoende willen eten ipv te veel?

Gevolgen voor je lichaam:

Snacks en ongezond eten gaan ten koste van de opnamen van vitamines en mineralen. Je lichaam moet harder werken om het “niet voedzame” eten te verwerken. Ongezond eten zal op langere termijn gevolgen hebben voor je gezondheid en vitaliteit.

Door anders om te gaan met eten en anders te gaan denken over eten, kun je genieten en hoef je je niet vol te proppen en kom je tijdens feestjes en etentjes niet aan.

Waarom zou je tijdens werkdagen anders eten dan in je vrije tijd?

Herken je valkuilen en probeer ze te voorkomen en neem de regie in eigen hand. Lukt het je niet zelf om te starten met een andere mindset, vraag dan om hulp.

Eet jij te weinig?

Honger en snoepneigingen komen voornamelijk omdat veel mensen te weinig “voedzaam” eten. Als je te weinig eet, dan komt je stofwisseling niet goed opgang. Door voldoende en voedzaam te eten, zul je merken dat je meer geniet en ook nog eens afvalt.

Genieten:

Wat vind je het lekkerste bij het ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje? Kies bewust wat je het aller lekkerst vindt en geniet daar dan ook van. Als je de 80-20 regel aanhoudt, dan kun je blijven genieten.

Wat is de 80-20 regel?

Als je 80% van de tijd gezond eet, dan mag je soms ook “zondigen”.

Je gedrag veranderen gaan niet van het een op het andere moment, dit kost tijd. Zolang je bewust bent van je gedrag en waarom je iets wel of niet doet, heb je de regie in eigen hand.

Hulp nodig met het veranderen van je gedrag? Vraag een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan www.naturallybycynthia.nl/intake-formulier.