In Recepten

Lunch- of hoofdgerecht voor 6 personen / 280 kcal

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr broccoli
  • 1 1/2 lt groente bouillon van tablet
  • 100 ml kookroom light
  • 1 tl chilipoeder
  • parmezaanse kaas

Bereiden:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de stronk van de broccoli in stukken en de rest in roosjes. 

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en voeg de aardappel, ui en broccoli toe. Fruit de groente in circa 5 minuten en voeg daarna de groente bouillon toe. Kook de groente op laag vuur in circa 15-20 minuten gaar.

Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kookroom en de chilipoeder toe. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Breng eventueel op smaak met verse peper. Verdeel over diepe borden en garneer met parmezaanse kaas. 

Tip: Doe ook eens wat groene pesto door de soep voor een stevigere bite.

Eet smakelijk!