In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 510 kcal

Ingrediënten: 

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 3 cm verse gember
  • 2 paprika’s
  • 2 el zonnebloem olie of olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei in grove ringen gesneden
  • 1 struik paksoi
  • 200 ml visbouillon, van tablet
  • 300 gr witte visfilet, bijvoorbeeld schelvis of kabeljauw
  • vissaus
  • peper en zout

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snijd de steel van de paprika. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de paprika’s in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de paprika­reepjes, gember en de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en roerbak 3 min. Snijd de stronk en het blad van de paksoi. Leg het blad apart. Voeg de stelen toe aan de prei en roerbak 1 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat 5 min. smoren met een deksel half op de pan. Voeg peper, zout en vissaus naar smaak toe. Voeg het blad toe en leg de vis op de groente, laat nog 3 min. smoren tot de vis gaar is. Verdeel de vis en paksoi over 4 borden. Serveer met de rijst.

Tip: heb je paksoi en bouillon over, voeg het bij elkaar en je hebt een heerlijke soep.

Eet smakelijk!