In Recepten

 Hoofdgerecht voor 1 persoon / 585 kcal

Ingrediënten:

1 el olijfolie

1 teen knoflook, fijn gesneden

1/2 ui, gesnipperd

1 rode paprika, in stukken

150 – 200 gr sperziebonen (mag ook diepvries)

75 gr zilvervliesrijst

Peper en zout

1 tl gerookte paprika poeder

Zilvervliesrijst met paprika en sperziebonen

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen beet gaar en laat uitlekken. Verhit in een wok of hapjes pan de olie en bak vervolgens de ui en knoflook in ca 2 minuten. Doe er de paprika poeder en paprika stukjes bij bij en bak het nog ca 3 minuten. Doe er vervolgens de sperziebonen bij en breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten en de rijst door elkaar. 

Lekker met een stukje kipfilet of witvis, maar dit gerecht kan ook zonder vlees of vis gegeten worden.

Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten?