In Recepten

Lunchgerecht voor 4 personen / 400 kcal

Ingrediënten:

500 gr koelverse gebroken sperziebonen of diepvries
2 middelgrote eieren
200 gr gemengde sla
320 gr tonijn stukken in olie
½ rode ui
3 el olijfolie

1 el witte wijn azijn
120 gr olijven zonder pit

Peper en zout naar smaak

Bereiden:

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringenen. Meng de bonen, sla, tonijn, ui en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer er een stukje bruinbrood bij. 

Eet smakelijk!