In Blog

Je wilt graag veranderen, maar nog voordat je eraan begint zegt een stemmetje in je hoofd dat het je toch niet gaat lukken! Dat stemmetje wordt ook wel een saboterende gedachte genoemd.

Wat zijn saboterende gedachten en kun je hier iets aan doen?

Saboterende gedachten zijn die stemmetjes of overtuigingen “in je hoofd” die bijvoorbeeld zeggen:

 • Ik kan er toch niets aan doen dat ik dik ben, het zit in mijn genen;
 • Ik heb al zo vaak gelijnd, mijn stofwisseling is niet meer te herstellen;
 • Mijn kinderen of huisgenoten willen niet gezond eten, dus kan ik ook niet gezond eten;
 • Gezond eten is veel te duur, ik kan dat niet betalen;
 • Ik heb geen tijd om te sporten of meer te bewegen en als ik aan iets begin, dan houd ik het toch nooit vol,
 • Ik kom al aan van de lucht, voor mij heeft het echt geen zin om mijn voedingspatroon te veranderen.

Heb jij dit soort gedachten ook wel eens? Wil je graag gezonder gaan leven en eten, maar komt het er steeds niet van? 

Wat als die overtuigingen er niet waren? 

Zou je dan wel je doel kunt bereiken? Helpen deze gedachten je om het beste van je leven te maken of zijn het excuses en smoesjes om niet te veranderen? 

Probeer je leven voor te stellen als je deze saboterende gedachten en overtuigingen niet zou hebben:

 • Pas je dan weer in je favoriete kleding? 
 • Kun je weer spelen met je kinderen of kleinkinderen? 
 • Gaat bewegen en/of sporten gemakkelijker?
 • Slaap je beter en voel jij je fitter?
 • Sleep je niet meer die “extra” kilo’s met je mee? 
 • Doet je lichaam en/of gewrichten minder pijn?
 • Ben je niet meer zo snel buitenadem?

Herken je een aantal punten en zou jij hier wel iets aan willen doen?

Wat houd je nu nog tegen?

Wat kan je gebeuren als je beetje bij beetje de obstakels negeert en wat heb je te verliezen? Rome is ook niet in een dag gebouwd, dus dat het op het begin niet gemakkelijk is om te veranderen, is een gegeven. Je leert door vallen en opstaan en iedere dag dat je het lukt om iets te veranderen is er één.

Saboterende gedachten:

Als ze je helpen om het beste uit je leven te maken, schenk ze dan meer aandacht. Maar als dat niet zo is, laat ze los! Niet veranderen is de makkelijkste keuze, maar is die ook op de langere termijn het gezondst?

Hulp nodig?

Als je er nu echt iets aan wilt doen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Meld je dan aan voor een van de coaching programma’s. Je ontvangt weekmenu’s, advies en begeleiding op maat en er wordt rekening gehouden met jouw wensen. Jij bepaalt het tempo en wat je wilt veranderen. Zo weet je zeker dat je het vol gaat houden en dat je uiteindelijk je doel(en) bereikt. 

Aanmelden kan via: www.naturallybycynthia.nl/aanmelden