In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 450 kcal

Ingrediënten:

  • 700 gr runderlappen
  • 125 gr spekblokjes 
  • 3 middelgrote uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 3 paprika’s (rood, groen), in grove stukken
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 2 el paprika poeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 2 el vloeibare margarine
  • 300 gr sperziebonen, diepvries of schoongemaakt
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 100 ml water, warm
  • 1 el bloem

Bereiden:

Snijd de runderlappen in stukken van ca 5 cm. Verdeel de bloem over het vlees. Verwarm de boter in een grote pan met dikke bodem (sudderpan) en bak hierin het vlees rondom bruin. 

Voeg de spekblokjes toe en bak ze ca 3 min mee. Voeg daarna de uien en knoflook toe. Bak ook deze even mee. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en laurierblad en voeg de paprika’s en verse tomaten toe. Bak voor ca 5 min. 

Voeg de tomatenblokjes en het water toe (tot dat het vlees onderstaat). Sudder het vlees in ca 2,5- 3 uur op een laag vuur (sudderplaatje) gaar en roer regelmatig om. 

Als het vlees gaar en zacht is, voeg dan de aardappelen en sperziebonen toe. Laat het geheel nog ca 45 min sudderen. Verwijder voor het serveren de laurier en breng op smaak met peper en zout. Lekker met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!