In Blog

Helaas kom ik het nog iedere dag in mijn praktijk tegen. Clienten die te weinig eten en die zeggen dat ze geen honger hebben. Door de jaren heen horen we van iedereen, dat wanneer je wilt afvallen, je minder moet eten. 

En daar zit hem dus de fout. Als je te weinig eet en honger negeert, dan zal je lichaam en stofwisseling zich hierop aanpassen. Het hormoon Ghreline wordt dan uitgeschakeld. Het hormoon Ghreline geeft ons een seintje dat we moeten eten. Wanneer je structureel hongerlijdt, dan zal er op den duur geen seintje meer komen. 

Is dit erg? 

Ja, dit is erg omdat je lichaam continue in de spaarstand leeft. Je stofwisseling werkt niet optimaal en als je dan iets teveel of iets “verkeerds” eet (denk aan snelle koolhydraten zoals koek, snoep, snacks of witbrood) kom je meteen een paar kilo aan. Sterker nog, de kilo’s gaan op je heupen en buik zitten. Je lichaam is aan het hamsteren voor de volgende honger periode, die er ongetwijfeld weer aankomt. 

En dan is er nog de angst om koolhydraten te eten. 

Want van koolhydraten wordt je dik en koolhydraten eten is zo anno 1900. In 2018 is het toch echt ten strengste verboden om koolhydraten te eten. Iedereen die dat wel doet, valt niet af en is daarom te dik. Zeggen ze!

Hoe kun je deze angst doorbreken?

Er is maar een mogelijkheid en dat is door een professional laten uitrekenen hoeveel gezonde calorieën je per dag moet eten om je lichaam optimaal te laten functioneren, waardoor je uiteindeljk je ideale gewicht bereikt. 

Het is op het begin verstandig dat je begeleid wordt en weer leert om gevarieerd en voldoende te eten. Uiteindelijk leer je dan weer om naar je lichaam te luisteren en zal gezond en gevarieerd eten vanzelf gaan. 

Hoeveel moet je dan eten?

De hoeveelheid calorieën verschilt per persoon. Niet ieder lichaam is hetzelfde en het is ook nog bepalend of je bijvoorbeeld sport of een lichamelijk actief beroep uitoefent. Zelfs mensen die niet sporten, maar graag op de bank zitten, moeten per dag een bepaalde hoeveelheid gezonde calorieën eten. 

Ben jij echt bereid om te veranderen en gezonder te gaan eten en leven, meld je dan aan voor een van de online coaching programma’s. Wil je eerst beginnen met de weekmenu’s, dan is dat ook mogelijk. 

Aanmelden kan via www.naturallybycynthia.nl/aanmelden