In Recepten

Bijgerecht voor 4 personen / 125 kcal

Ingrediënten:

  • 1 kg appelen (elstar, jonagold of goudrenet)
  • 1 citroen
  • 100 ml water
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Bereiden:

Schil de appels, snij ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in kleine stukjes. Snij de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft uit. Doe de appelstukjes samen met het water, 1 eetlepel citroensap, de suiker en het kaneel in een grote pan en wacht tot het kookt. Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit. Voor een gladde appelmoes pureer je de appelmoes 1 minuut met de staafmixer. Wil je de appelmoes niet zo glad, gebruik dan een pureestamper. Schep de appelmoes in een schaal.

Eet smakelijk!