In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 650 kcal

Ingrediënten:

  • 250 gr kruimige aardappelen
  • 250 gr knolselderij
  • 50 ml melk
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 250 gr rundergehakt
  • 450 gr diepvries rodekool

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 minuten gaar in water met zout.

Fruit de ui goudbruin in de olie, schep het gehakt erbij en roerbak het gehakt rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

Verwarm de diepvries rodekool in een pan en schep daarna de rodekool in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de knolselderij aardappelpuree erover. Schuif de schaal 30 minuten in de oven.

Tip: ook lekker met walnoten. Voeg de walnoten in de laatste 10 minuten aan de ovenschaal toe.

Eet smakelijk!