In Recepten

Toetje voor 8 personen / 450 kcal

Ingrediënten:

75 gr witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
500 gr mascarpone

125 ml verse slagroom
5 el koffielikeur
200 ml espressokoffie
175 gr lange vingers
1 el cacaopoeder

Bereiden:

Klop de slagroom met 1/5 van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooier mengsel. Spatel de slagroom er luchtig door. Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de likeur door de espresso. Doop er de helft van de lange vingers een voor een in en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in de schaal. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, de lange vingers en de mascarpone. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met de cacaopoeder.

Eet smakelijk!