Vegetarische bonen mix

Hoofdgerecht voor 4 personen / 450 kcal Ingrediënten: 175 gr gedroogde bonen mix 2 el olijfolie 1 teen knoflook 2 uien, gesnipperd 1 tl gemalen [...]

Wortel linzensoep

Lunch of voorgerecht voor 6 personen / 360 kcal Ingrediënten: 250 gr gedroogde rode linzen 3 winterwortelen 3 stengels bleekselderij 2 uien 1 [...]

Italiaans rundvlees

Hoofdgerecht voor 4 personen / 660 kcal Ingrediënten: 2 uien 1 teen knoflook 500 gr runderlappen 1 el paprika poeder 2 el olijfolie 3 winter [...]

Lasagne Bolognese

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes.  Ingrediënten: 500 gr gehakt 1 portie [...]

Erwtensoep

Hoofdgerecht voor 4 personen / 392 kcal Ingrediënten: 400 gr spliterwten 1 prei 1 ui 1 winterpeen 1/4 knolselderij 3 takjes selderij / peterselie [...]

Zoete aardappelsoep

Lunch – of voorgerecht voor 4 personen / 150 kcal  Ingrediënten: 1 zoete aardappel 2 wortels 1 uien 1 paprika 1 teen knoflook 2 [...]

Verse groente bouillon

voor ongeveer 1,5 liter bouillon Ingrediënten: 3 middelgrote uien 3 middelgrote wortels of 1 winter wortel 3-4 stengels bleekselderij 1 teentje [...]

Pastinaak soep

Bij- of lunchgerecht voor 6 personen / 232 kcal Ingrediënten: Pastinaak soeppakket inhoud: 3 pastinaken 1 gele biet 1 appel 1 ui 1 prei 2 [...]

Goulash

Hoofdgerecht voor 4 personen / 450 kcal Ingrediënten: 700 gr runderlappen 125 gr spekblokjes  3 middelgrote uien, in ringen 2 tenen knoflook, [...]

Chili con carne

Hoofdgerecht voor 2 personen / 700 kcal Ingrediënten: 250 gr rundergehakt 1 pot bruinen bonen (660 gr, netto 465 gr) 2 middelgrote uien, in [...]

Pompoensoep met linzen

Bij- of lunchgerecht voor 6 personen / 250 kcal  Ingrediënten: 1 kg pompoen, gewassen zonder pitten en in stukken 1,5 liter runderbouillon, van [...]

Witlof salade

Bijgerecht voor 1 persoon / 135 kcal Ingrediënten: 1 stonk witlof 1 ei, gekookt 1 tomaat 1 el olijfolie 1/2 el azijn 1 tl mosterd Bereiden: Meng [...]

Hutspot

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 200 kcal Ingrediënten: 250 gr kruimige aardappelen 250 gr verse gesneden hutspot groenten Bereiden: Schil de [...]

Paddenstoelen risotto

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 550 kcal Ingrediënten: 1/2 ui 100 gr kastanje champignons 2 el olijfolie 75 gr risotto rijst 1-11/2 dl kraanwater ¼ [...]

Groenten uit de oven

Bijgerecht voor 4 personen / 125 kcal Ingrediënten: 1 aubergine 1 courgette 2 rode paprika’s  2 tenen knoflook 1 tl gemalen chilipeper 1 tl [...]

Zalmsalade

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 320 kcal  Ingrediënten: 10 gr boter 100-150 gr zalmfilet 1 el citroensap 1 ei gekookt, in stukjes 1/2 el yoghurt [...]

Aardappel pannenkoekjes

Hoofdgerecht voor 4 personen / 500 kcal Ingrediënten: 600 gr aardappelen, geschild 100 gr bloem 1 ei 2 uien, fijn gesnipperd 1 teen knoflook, [...]

Bietenburger

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 650 kcal Ingrediënten: 1 rauwe biet, geraspt  0.25 rode ui, gesnipperd 0.5 teentje knoflook, geperst  1 ei  0.5 el [...]

Sla met boontjes

Lunch of bijgerecht voor 1 persoon / 140 kcal Ingrediënten: 1/2 zak gemengde sla of romaine sla 50 gr sperziebonen, gekookt 50 gr snijbonen, [...]

Avocado spread

Bijgerecht voor 2 personen / 132 kcal Ingrediënten: 1 avocado 1 sjalot, fijn gesnipperd 1 ei, gekookt 1 el halfvolle yoghurt peper en zout [...]

Yoghurt met perzik

Ontbijt voor 1 persoon / 121 kcal Ingrediënten: 150 ml halfvolle yoghurt 1 perzik, zonder schil en in partjes Bereiden: Doe de yoghurt in een kom [...]

Groene pasta salade

Hoofdgerecht voor 2 personen / 450 kcal Ingrediënten: 125 gr volkoren penne 115 gr diepvries tuinbonen 115 gr diepvries doperwten 1 lente-ui, in [...]

Gevulde paprika’s

Hoofdgerecht voor 4 personen / 450 kcal Ingrediënten: 4 rode of gele paprika’s 1 ui 1 teen knoflook 3 el olijfolie 300 gr rundergehakt 300 gr [...]

Salade met tonijn

Lunchgerecht voor 4 personen / 400 kcal Ingrediënten: 500 gr koelverse gebroken sperziebonen of diepvries 2 middelgrote eieren 200 gr gemengde [...]

Courgette soep

Lunchgerecht voor 4 personen / 105 kcal Ingrediënten: 2 courgettes 1 ui 1 teen knoflook 2 el olijfolie 750 ml liter groente bouillon van tablet [...]

Bananenbrood

Ontbijt of tussendoor voor 4 personen / 200 kcal Ingrediënten: 150 gr bloem (volkoren of spelt mag ook) 2 tl bakpoeder 1 tl kaneelpoeder 1 snufje [...]

Asperges met ham en ei

Hoofdgerecht voor 4 personen / 490 kcal Ingrediënten: 1,5 kg ongeschilde asperges 1 kg krieltjes met schil 4 middelgrote eieren 40 gr ongezouten [...]

Lichte aspergesoep

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen / 50 kcal Ingrediënten: 1 kg asperges, geschild en in stukken 1 liter groentebouillon, van tablet [...]

Spinazie soep met kaas

Voorgerecht voor 2 personen / 330 kcal Ingrediënten: 1 ui 1 teentje knoflook 1/2 tl chilipoeder 300 g spinazie, panklaar 2 el olie  6 dl groente [...]

Gekookte bietjes

Bijgerecht voor 4 personen / 180 kcal Ingrediënten:  600 gr bietjes Bereiden: Haal het loof van de bietjes en was de bietjes. Kook de bietjes [...]

Tiramisu

Toetje voor 8 personen / 450 kcal Ingrediënten: 75 gr witte basterdsuiker 4 middelgrote eieren 500 gr mascarpone 125 ml verse slagroom 5 el [...]

Bananen pannenkoekjes

Ontbijt voor 2 personen / 265 kcal Ingrediënten: 2 middelgrote eieren 1 banaan 1/2 tl gemalen kaneel klontje boter of 1 el olijfolie Bereiden: [...]

Appelmoes

Bijgerecht voor 4 personen / 125 kcal Ingrediënten: 1 kg appelen (elstar, jonagold of goudrenet) 1 citroen 100 ml water 1 el kristalsuiker 1 tl [...]

Gnocchi met boerenkool

Hoofdgerecht voor 2 personen / 540 kcal Ingrediënten: 250 gr gnocchi 150 gr boerenkool 1/2 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn gesneden 1 el [...]

Huisgemaakte granola

Ontbijt / voorraad voor meerdere dagen Ingrediënten: 1 kop spelt vlokken 1 kop havermout 1 kop ongezouten gemengde noten, fijn gehakt 1/2 kop [...]

Visburger

Hoofdgerecht voor 4 personen / 495 kcal Ingrediënten: 4 st witte vis filet 1 kleine ui of sjalot 2 el peterselie, vers 4 el bieslook, vers 1 el [...]

Boerenkool pesto

Bijgerecht voor 2 personen / 280 kcal Ingrediënten: 200 gr boerenkool 25 gr pijnboompitten 50 gr pecorino 1 teen knoflook 5 el olijfolie (extra [...]

Spinazie stamppot

Hoofdgerecht voor 4 personen / 200 kcal Ingrediënten: 500 gr kruimige aardappelen 450 gr diepvries spinazie 1 klontje boter Bereiden:  Kook de [...]

Geroosterde bloemkool

Bijgerecht voor 2 personen / 200 kcal Ingrediënten: 1 bloemkool, in plakken 1 el olijfolie 1 tl gemalen komijnzaad peper en zout Bereiden: [...]

Griekse salade

Hoofdgerecht voor 2 personen / 380 kcal Ingrediënten: 2 tomaten 1 groene paprika 1 komkommer 15 gr peterselie 1/2 tl oregano, gedroogd 1 rode ui [...]

Herfst vruchtensalade

Ontbijt voor 2 personen / 356 kcal Ingrediënten: 2 mandarijnen 1 sinaasappel 1 peer 1 appel takje pitloze druiven 1 handje rozijnen 10 walnoten [...]

Spicy wortelsoep

Lunch of voorgerecht voor 4 personen / 95 kcal Ingrediënten: 1 teen knoflook, fijn gehakt 3 cm verse gember, fijn gehakt 1 ui, fijn gehakt 2 el [...]

Geroosterde pompoen

Bijgerecht voor 2 personen / 75 kcal Ingrediënten: 500 gr pompoen 1 el olijfolie 2 takjes tijm peper en zout Bereiden: Warm de oven voor op 200° [...]

Pompoensoep

Voor- of lunchgerecht voor 6 personen / 200 kcal Ingrediënten: 1 kg pompoen, gewassen zonder pitten en in stukken 1,5 liter groentebouillon, van [...]

Tomatensoep

Lunch of voorgerecht voor 4 personen / 120 kcal Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn gesneden 1 tl paprikapoeder 750 g Roma [...]

Pittige linzensoep*

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen / 225 kcal Ingrediënten: 1 el olie 1 ui, in dunne ringen 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 2 tl garam [...]

Broccoli courgette soep

Lunch of voorgerecht voor 4 personen / 110 kcal Ingrediënten: 1 rode ui, fijn gesneden 1 courgette, fijn gesneden 2 el olijfolie of kokosolie 300 [...]