In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 650 kcal

Ingrediënten:

  • 1 rauwe biet, geraspt 
  • 0.25 rode ui, gesnipperd
  • 0.5 teentje knoflook, geperst 
  • 1 ei 
  • 0.5 el paprika poeder
  • 40 gr havermout vlokken 
  • 50 gr zachte geitenkaas 
  • 1 el olie 
  • 1 volkoren bolletje
  • 50 gr rucola 
  • 0.25 tomaat, in plakjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden:

Meng de bieten met de ui, knoflook, ei, paprikapoeder en havermout. Voeg 2/3 van de geitenkaas toe en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen een burger van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Verhit de olie en bak hierin de burger op middelhoge stand in circa 20 minuten goudbruin. Serveer het volkoren bolletje met de rucola, bietenburgers, overige geitenkaas en tomaat. Bestrooi met peper. 

Eet smakelijk!